22.2 C
New York City
miercuri, mai 22, 2024

Buy now

spot_img

Prefectul 76

Nu este numărul de ordine al mandatului pe care îl deține actualul prefect, Dumitru Țiplea, nici măcar anul de naștere, ci un nickname, o poreclă cu care s-ar putea alege dacă reușește să se țină de promisiune.

Și-a propus, și a anunțat lucru public, că până în august va reuși să finalizeze lucrările la Dezastrul Național 76, un drum la care se lucrează de 20 de ani, Oradea-Beiuș-Vârfuri, un proiect pe care zeci de oameni politici și personalități publice l-au folosit pentru a câștiga notorietate, dar pe care nu au reușit să-l finalizeze.

Chiar dacă prima impresie nu prea contează, am riscat și am făcut o primă evaluare: un tip hotărât, ambițios în sensul bun al cuvântului, competitiv și organizat.

Un tip care știe ce înseamnă lupta pentru supraviețuire, așa cum numai un om crescut de la o vârstă fragedă și maturizat înainte de vreme prin internate poate să știe.

Un tip care știe ce e munca, așa cum numai un om care a fost nevoit să muncească de mic, pentru că a rămas orfan de la 11 ani, poate să știe.

Un tip responsabil, așa cum numai un om care a trebuit să-și crească sora mai mică poate să știe, și un tip care nu te uită dacă ai greșit, așa cum numai un maramureșean poate să țină minte.

După ce a reușit o alocare de 35 de milioane de euro pentru acest drum, a convenit cu directorul Regionalei Drumuri și Poduri Cluj o monitorizare activă și constantă a lucrărilor în progres, cu ședințe săptămânale, cu rapoarte de lucru,  cu planificări, la fața locului.

Dacă va reuși sau nu, ca după lupte seculare să finalizeze acest proiect, rămâne de văzut. Trebuie precizat că nu este ordonator de credite, deci nu poate sista fințarea. Dar poate solicita ministrului de resort să impună rezilierea contractelor. Asta dacă mafia locală și cea care domină domeniul constructorilor de drumuri nu va fi mai puternică.

Dar va putea să explice ce nu merge și din ce cauză, ceea ce însă ar implica noi amânări. Care vor spori nemulțumirea deja existentă la cote alarmante în zonă. Și care sper eu să nu fie cazul.

 

De ce le mulțumește prefectul Dumitru Țiplea medicilor de familie în criza Covid-19, ce explicații le oferă celor nemulțumiți de sistemul de programare online la serviciul Permise și înmatriculări, și despre cea mai mare lucrare feroviară din ultimii 100 de ani poți afla din interviul integral, care poate fi ascultat miercuri, 26 februarie, cu începere de la ora 11, la Radio Transilvania.

Dar pentru că cine s-a fript cu ciorbă suflă și în iaurt, am făcut un research, ca să văd ce au scris și alții despre viitorul Prefect 76.  Am găsit câteva materiale aici

sau aici.

Până la proba contrarie, stiridinoradea.ro îi acordă o perioadă de grație, așa numita ”lună de miere” pentru a confirma prezumția de ”nevinovăție”

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?