15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Reactie intarziata

Una din primele tari unde s-a inregistrat si localizat persoana infectata a fost Austria

Cu toate acestea cancelaria austriaca a intarziat sa impuna masuri de restrictionare si de interzicere a liberei circulatii cu precadere in regiunea Tirol unde s-a dezvoltat un adevarat focar de infectie.

In baza statisticii universitatii John Hopkins aparuta ieri 30 martie, Austria este fruntasa din pacate cu 9600 de persoane dovedite infectate, 108 persoane decedate. In Austria in fiecare zi numarul persoanelor infectate a crescut cu cel putin 21% dar a existat data cand a depasit si 25%.

Intrebarea este daca: prin prisma acestor cifre publicate se poate vorbi de culpa certa a austriecilor in raspandirea drastica a coronavirusului in Europa?

Aceste date si cifre sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat acestea au fost publicate si insumate de autoritatile austriece, evidentiez ca pe teritoriul Austriei sunt foarte multe statiuni si paradise pentru amatorii de schi. State ca Islanda, Danemarca ,Norvegia si ulterior Germania au notificat oficial Austria ca regiunea Tirol poate sa fie un focar de infectie asemeni: Vuhan,Iran,Lomabardia .Foarte multe persoane intoarse de la schi din regiunea respectiva au fost depistati cu covid. Aceste tari au prezentat cert ca sute de turisti intorsi acasa au raspandit infectia pe intregul continent.

Conducatorii regiunii Tirol au intarziat cu 18 zile luarea de masuri concrete in pofida confirmarii ca sute de turisti s-au intors cu simptome si chiar au fost depistati pozitiv.11 martie este data la care s-au inchis statiunile din Tirol!!
Cancelarul Austriei-Sebastian Kurz

Datorita numarului alarmant de persoane infectate pe 12 martie guvernul de la Viena aplica masuri de inchidere a granitelor, de suspendare de zboruri aeriene, de punerea in carantina totala a regiunii Obertauern si Ischl, suspendarea cursurilor scolare, interdictie de intrare in Austria dinspre Italia,Slovenia,Ungaria,Germania, Liechtenstein si Elvetia. Toate aceste decizii sunt in vigoare pana in 13 aprilie 2020.

Turismul a avut prioritate in amanarea deciziilor de prevenire si de localizare a virusului, toate deciziile intarziate au pus in pericol nu numai cetatenii austrieci dar si integritatea turistilor care au fost infectati de iresponsabilitatea si lacomia unor persoane de decizie care au pus profitul in prim plan si nu sanatatea populatiei Austriei si ai Europei.

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?