27.8 C
Oradea
luni, septembrie 25, 2023
AcasăMăgărușul colericRegatul fără rex

Regatul fără rex

          Ești tânăr de bani gata, îți place să-ți faci shopping-ul cu ,,iubi” la Londra! Pentru noi românii e altceva, chiar și la un car boot sale, adică un ocska din portbagajul mașinii, suntem puțin deplasați numai la auzul de branduri cu Pamela și cu George. Mă întreb și acum, după decenii, de ce oare suntem morți după tot ce e vândut de la Leitha la vest. Răspuns nu avem, chiar dacă marile branduri aduceau în Românica de croit, de cusut, de asamblat iar produsul finit îndeplinea cele mai exigente controale tehnice calitative.

 

Să fie de la Londra

          Ne-a mâncat publicitatea, persoanele ,,influeceri” care dacă și-au luat pantaloni găuriți,rupți, și cămăși înflorite ca și gaborii din Huedin și un lucru devine cert: că în 3 luni lumea se va lua după ei și imediat va apare câte o duduiță deocheată la Azet Tv și va zăpăci lumea, adică pe cei tineri, de așa manieră încât nu conteaza dacă nu mâncăm dar obligatoriu vom maimuțări imediat ca să ne luăm textilele respective.

          Desigur nu toți suntem pui de Adamescu, care am plecat cu două cufăre de eliberare din armată, de lemn ticsite cu lire scoțiene din polițele de asigurări de la Tecuci, dar fiecare din noi râvnește la cămașa cusută de tare un copilaș de 7-8 ani la Islamabad sau Colombo, sau mândruțele la o lenjerie intimă ultra transparentă, din aia tată, de poliuretanice în care ,,păsărica” transpiră continuu… Nu contează că e material prost și uzul nu e sănătos. Să fie cât mai scump, cel puțin de 5 ori față de prețul din țară și să fie de la Londra.

Să nu-ți faci chip cioplit

        Când am fost tânăr și vioi vroiam sa fiu un Nicolaescu sau un Szobi Cseh, pentru ce au fost ei în filme – nu în viața personală. Astăzi copiii noștri nu mai vor să fie decât Bieberi și Sherani, oare de ce? Noi întotdeauna am avut sportivi de renume mondial la 10-12 discipline, actori, artiști, cântăreți, eroi contemporani care reprezentau cu adevărat crema. Și azi și mâine, nu prea mai spun copiii mei (ai tăi) aș vrea să fiu un Halep, Stoica, Neagu. Oare ne-am pierdut valorile, ne-am pierdut calitatea de a recunoaște valoarea? Sau ne-a tâmpit acest curent liberal, verde, deznaționalizat care vrea să te topească, pe mine și pe tine, să devii cetățean european de clasa a doua?

 

 

        Te rog să aștepți să-mi spun punctul de vedere și după aceea să mă acuzi… Noi suntem europeni, am pus bazele culturii europene, am suferit vreo trei secole de insomnie că toți au vrut să ne facă peste noapte. Nu am ajuns cu ițarii goi în comunitatea europeană, înainte am avut de toate, aproape că în afară de fructe exotice nu mai importam nimic și pentru că nu le cunoșteam chiar nu le importam și de aceea nici nu aveam nevoie. Stimate bruxelles, păi ai zis că noi nu suntem democrați, noi nu știm nimic, dar tu ai venit și ai zis că nu e bun, că trebuie retehnologizat, bine?! Ai închis, ai tăiat și demolat și ne-ai convins că de fapt la noi e bine și așa, că ne aduci ca binefacere și o să faci negoț din ăla cu dijma, cu zeciuiala și ca să fie rotundă povestea ne iei de clăcași.

   Da, dragul meu conațional. Tu de mână cu mine am devenit clăcași cu siguranță, nu pentru cămașa de gay pe care o iei cu 200 de lire la magazinul revoluției vestimentare, ci pentru că…

 

Jump in fire world tour

Ai venit la Oradea și ai văzut că e Metalica și ai zis: măi,  păi voi o să faceți turnee pe tot globul,,Jump in Fire”,  ia să închidem fabrica de metalicuțe. Alooo!!! Ne-ai făcut ca la alba-neagra, ai tăiat un L și ai zis că e idem producția cu tour of the world.

 

 

 

 

 

 

       Să fiu bine înțeles, belea comunitară pe țara orădeană, aici ai închis fabrica de metalicuțe ca să aibă toată lumea acces, dar banii din bilete s-au scurs în jebul tău ,,Nothing else matter”. Așadar, go west  și apoi tu rămâi etern în mintea mea, you are always on my mind.

 

 

    Da, noi suntem români din ăia falsificați, români în diaspora, români în centrul Europei dar nu suntem români când ar trebui spus: bă, ogoieți-vă olecuță! Ăștia suntem noi, iaca așa mâncăm și asta mâncăm, așa ne închinăm pentru ca așa ne-au învățat părinții și bunicii, VOI sunteți musafiri și nu mă obliga la mine în casă să fiu homo, lesbi, trans, și Dumnezeul meu e Cristos sau Jahve.

        Așadar, prima dată încearcă să-ți vezi de caftanul și de burca Ta, și după aceea să-mi pestezi grăsunii din ograda mea și să-mi drămăluiești galițele cu avioane aviare.

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: