Animalele de companie din copilărie te ajută să fii mai sănătos când ești adult

0
209

Dacă te numeri printre cei ai căror părinți le-au cumpărat în copilărie după multe rugăminți un animăluț de companie, atunci ești norocos. Un nou studiu arată că animalele de companie din copilărie te ajută să fii mai sănătos când ești adult.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Gothenburg (Suedia), a realizat un studiu pentru a afla cât de important este pentru un copil să crească în compania unui animal de companie. Astfel, au descoperit că o pisică sau un câine ne ajută să devenim imuni la alergii tocmai datorită bacteriilor și microbilor pe care le posedă.

Care este motivul? Ei bine, se pare că pisicile și câinii au niște bacterii pe care noi nu le avem și care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar atunci când suntem mici. Prin urmare, un cățel n-o să te apere doar de oamenii răi, dar și de alergiile pe care le poți căpăta pe măsură ce te maturizezi.

Însă, specialiștii precizează că această teorie nu este valabilă în cazul animalelor de apartament care trăiesc închise în casă și care nu iau niciun contact cu lumea exterioară.

Sursă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.