2.8 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăEvenimenteToamna aduce un val de note muzicale: VUNK - pionierii Rock-ului românesc...

Toamna aduce un val de note muzicale: VUNK – pionierii Rock-ului românesc în concert spectaculos la muzeu

Oradea se pregătește să fie martora unui eveniment muzical cu totul special. Trupa VUNK, una dintre cele mai iconice formații de rock din România, va concerta într-un spectacol impresionant ce promite să aducă bucurie, încredere și speranță în inimile ascultătorilor săi. Concertul este programat pentru vineri, 1 septembrie 2023, începând cu ora 20.00, în pitorescul parc al Muzeului Țării Crișurilor din Oradea.

Cu o carieră impresionantă ce se întinde pe parcursul a peste 25 de ani, VUNK este cunoscută pentru a fi trupa inovației în industria rock-ului românesc. Acești artiști au fost pionierii în aducerea de noutăți în lumea muzicală din România. Cu primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș format exclusiv din GIF-uri sau chiar primul videoclip filmat live pe Facebook, VUNK a deschis noi orizonturi în industria muzicală românească.

Single-uri precum „Pleacă,” „Vreau o țară ca afară,” „Așa și,” sau „Vino, du-te” au dominat topurile radio de-a lungul anilor, demonstrând puterea și influența trupei în industria muzicală. În 2018, VUNK a devenit protagonistul primului documentar al unui artist român, intitulat „Jur să spun adevărul,” care a oferit o privire în culisele vieții lor. Povestea și experiențele trupei VUNK au fost reunite într-un volum autobiografic intitulat „Deja VU. 25 de ani de VUNK,” publicat de Cornel Ilie la editura Curtea Veche în 2019.

Anul 2022 a adus cu sine un alt moment de referință pentru fanii trupei VUNK, ocazionat de lansarea unui vinil de colecție numit „Vernisaj,” prin intermediul unui concert extraordinar desfășurat la Sala Polivalentă din București.

Prin intermediul tehnologiei de ultimă generație, VUNK aduce spectacolul pe scenă și cântecele cu mesaj profund, continuând să-și îndeplinească viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie și încredere prin muzică.

Acest eveniment de excepție este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Armonix Centru Educațional SRL, și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și Primăriei Municipiului Oradea. Partenerii privați care fac posibil acest concert sunt Mr. Bean, Bers Nova și D&C Oradea.

Evenimentul face parte din proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu, ce este implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, cu cofinanțare din partea statelor partenere, România și Ungaria.

Intrarea la concert este gratuită, astfel că toți iubitorii muzicii rock sunt invitați să se alăture acestei experiențe unice.

VUNK a fost mereu o trupă care a reușit să redefinească rock-ul românesc prin inovație, talent și pasiune. Concertul lor la Oradea promite să fie o seară de neuitat, în care muzica lor va atinge sufletele ascultătorilor și va rămâne vie în memoria lor mult timp după terminarea spectacolului. Este o ocazie unică de a experimenta puterea și magia muzicii live într-un cadru pitoresc și încântător din Oradea. Nu ratați această oportunitate de a face parte din istoria muzicii românești și de a vă bucura de energia și emoția oferite de VUNK. Vă așteptăm cu brațele deschise în această seară magică de rock’n’roll.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?