12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalACȚIUNI DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI ȘI ALCOOL LA FESTIVALUL WAVES...

ACȚIUNI DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI ȘI ALCOOL LA FESTIVALUL WAVES DIN BAILE 1 MAI

Polițiștii din Bihor desfășoară ample acțiuni de prevenire a consumului de droguri și alcool, în cadrul campaniei naționale a Ministerului Afacerilor Interne. Eforturile lor se concentrează pe informarea și conștientizarea cetățenilor, în special a șoferilor, cu privire la riscurile asociate acestor comportamente periculoase. Festivalul Waves care va avea loc în stațiunea Băile 1 Mai reprezintă unul dintre evenimentele importante unde polițiștii vor fi prezenți pentru a răspândi mesaje preventive.

În cadrul campaniei desfășurate pe parcursul săptămânii, polițiștii bihoreni, în colaborare cu polițiștii de frontieră și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, continuă să informeze cetățenii cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și conducerii sub influența alcoolului. Unul dintre obiectivele principale ale campaniei este să aducă la cunoștință modificările aduse Codului Penal în ceea ce privește pedepsirea celor care conduc sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului și provoacă accidente rutiere mortale.

În acest weekend, polițiștii de prevenire vor fi prezenți la festivalul Waves din Băile 1 Mai, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog și de jandarmi. Ei vor desfășura activități preventive și vor informa și consilia participanții la festival cu privire la riscurile asociate consumului de alcool și droguri. Scopul este de a reduce numărul victimelor și a accidentelor rutiere grave, promovând în schimb siguranța și responsabilitatea în trafic.

Astfel, polițiștii le reamintesc șoferilor că în conformitate cu noile modificări ale Codului Penal, conducătorii auto implicați în accidente rutiere mortale, care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor, sau care conduc fără permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare. Nu se va mai aplica suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în astfel de cazuri, iar responsabilitatea pentru consecințele grave ale acestor acțiuni va fi pedepsită aspru de lege.

Poliția din Bihor încurajează publicul să se implice activ în această campanie și să sprijine eforturile de prevenire a consumului de droguri și alcool. Vorbește cu familia și prietenii despre pericolele acestor comportamente și contribuie la crearea unei comunități responsabile și conștiente de importanța siguranței în trafic. Prin colaborarea noastră, putem asigura un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți cetățenii. Conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor pune în pericol nu doar viața șoferilor, ci și a celor din jur. Fii responsabil și sigur la volan!

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: