2.8 C
Oradea
joi, februarie 22, 2024
AcasăGaudeamus 60 de ani de învățământ superior neîntrerupt la Oradea

 60 de ani de învățământ superior neîntrerupt la Oradea

Membrii Consiliului de Administrație al Universității din Oradea, premiați de conducerea instituției academice și de cea a Facultății de Teologie

Ședința Consiliului de Administrație al Universității din Oradea, din 19 iunie 2023, a avut parte de un eveniment inedit. Conducerea instituției și cea a Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” i-a premiat pe membrii C.A., cu prilejul împlinirii a 60 de ani de învățământ superior neîntrerupt la Oradea și a centenarului academiei teologice ortodoxe.

Rectorul, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, le-a dăruit colegilor săi: prorectori, decani și reprezentanți ai administrației, placheta aniversară și albumul fotografic, realizate cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la înființarea Institutului Pedagogic. „Încercăm să marcăm așa cum se cuvine aceste două evenimente importante din viața Universității din Oradea. Vă rog să puneți placheta, la loc de cinste, în birourile domniilor voastre. Eu însumi voi face acest lucru, cu plăcere și mare mândrie”, a spus rectorul, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău.

La rândul său, preot conf. univ. dr. Viorel Popa le-a înmânat colegilor săi medalia și volumul realizate cu prilejul centenarului învățământului academic ortodox. Decanul Facultății de Teologie le-a spus celor prezenți că medalia omagială a fost emisă în doar 100 de exemplare și are valoare numismatică. Preot conf. univ. dr. Viorel Popa a afirmat că, pe când era student, în primii ani după reînnodarea tradiției învățământului teologic ortodox la Oradea, a avut nu mai puțin de cinci profesori care, la rândul lor, erau școliți la vechea academie. „Așadar, prin aceștia, putem vorbi de o continuitate a învățământului teologic ortodox la Oradea. Acesta n-a încetat niciodată să existe”, a spus preot conf. univ. dr. Viorel Popa.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?