8.6 C
New York City
joi, aprilie 18, 2024

Buy now

spot_img

Un orădean este considerat printre cele mai bune lucruri din Emiratele Arabe Unite

Cu bunele și relele lui, Oradea este un loc special care a dat lumii oameni speciali.

Unul dintre ei este și fostul director al OTL, Csuzi Istvan, ajuns acum manager al transportului public din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Pentru cei care poate că nu știu, orașul este o metropolă care s-a confruntat în ultimii ani cu mari probleme de blocaje în trafic.

Orădeanul s-a integrat atât de bine în ”peisaj”, încât Pamela Luica, editorialistul celei mai prestigioase reviste dedicate transportului pe șine numește așezarea ca fiind ” Capitala domnului Csuzi”. Articolul a fost prilejuit de contextul actual în care transportul din Abu Dhabi a surprins prin soluțiile găsite în ultimii ani la ambuteiajele care sufocau traficul.

Pamela Luica, Editor at Railway PRO
Pamela Luica, Editor at Railway PRO

Soluții surprinzătoare implementate cu ingeniozitate de orădean

Acum un an, managerul sistemului de transport public metropolitan din capitala Emiratelor Arabe Unite a creat și lansat o strategie de dezvoltare până în 2030, dovadă că lucrurile temeinice se fac pe îndelete. Însă primele rezultate se văd deja.

Csuzi Istvan

De la restricționarea traficului în zonele centrale pentru evitarea congestiilor, până la înființarea de trasee noi din toate colțurile metropolei și până la grija pentru mediu, soluțiile orădeanului au uimit pe toată lumea. Traseele existente au fost modernizate, a fost introdusă șina usoară și au fost implementate sistemele inteligente.

Așa a fost posibil ca 300 de autobuse să deservească peste 70 de trasee, 24 de ore timp de 7 zile pe săptămână. Strategia prevede dublarea numărului de vehicule dn flota orașului, iar prioritară este fluiditatea traficului și achiziționarea de unități de transport noi și nepoluante.

Transport feroviar și metrou

Una dintre provocările lansate pentru Csuzi Istvan este crearea unei rețele feroviare metropolitane și a metroului, asta pentru a crește viteza de deplasare în același timp cu impactul semnificativ asupra gestionării energiei, deșeurilor și ameliorarea condițiilor de viață din această metropolă în devenire.

Trebuie precizat că de eficiența acestui sistem de transport integrat și digital depinde și aprovizionarea cu apă a capitalei, o problemă sensibilă in Emiratele Arabe Unite.

Una peste alta, orădeanul care a modernizat transportul în comun din urbea de pe malurile Crișului Repede pare că se simte ca ”peștele în apă” în țara nisipurilor, unde a devenit o personalitate. Și cu siguranță că vorbește și despre Oradea prin patria emirillor.

 

Citește interviul aici:

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?