Ante(i) Brexit…Boston – 3

0
163

Nișa existentă între banul câștigat cu 50h pe săptămână în UK și cel din estul Europei atrage o populație numeroasă în Regat, unii făcându-și rapid planuri de viitor în cazul în care au promisiunea angajării soției, consoartei în același mediu.

Astfel, se înmulțesc cursele de avion din est spre destinații ,,exotice” din Marea Britanie: Leeds, Bristol, Birmingham și acest aspect a favorizat accesul liber, rapid la un job decent și chiar o ascunzătoare pentru multe persoane din fostele țări socialiste certate cu legea.

Așa că afluența de amatori a generat apariția pieței negre pentru țigări, alcool, mână de lucru și prostituție. Aici trebuie să ne oprim o clipă: diferența de preț era așa de uriașă iar amenzile la prima abatere erau confiscarea produsului, încât pentru un start-up bun oamenii erau momiți cu: te urci în autocar din Oradea și duci 15 cartușe de tigări și/sau 10 litri de pălincă și ești așteptat la Londra sau Birmingham, și avem grijă de tine.

Cum micile afaceri de alimente sunt controlate de pakistanezi și indieni, aceștia cumpără marfa de contrabandă de la așa-zișii nou veniți și o vând mai departe acelora care sunt semi-legali sau chiar cu acte în regulă. De ce ? Pentru că trebuia legalizată ilegalitatea,  iar în Marea Britanie oamenii de aceeași nație se cam dădeau în gât la Poliție, iar Scotland Yard-ul venea în vizită dimineața la 3 și îți tăia ușa cu drujba.

Astea nu sunt exagerări, ci întâmplări ,,ad literam”. Psihologia comportamentului de zi cu zi îți prevestea raiul de pe Pământ. 70% din persoanele ajunse în Regatul Unit cad în capacană: îmi strâng ceva bani și plec… Îmi reduc cheltuielile cât pot de mult, ca să simt, să văd de ce rabd, să dorm cu 2-3 bășinoși sau nespălați într-o cameră sau să mă trezesc dimineața cu 45 de minute înainte să mă pot spăla pe dinți fără să fiu stresat de statul la coadă la singurul WC din casă.

Nu ți s-a întâmplat să te întâlnești cu un cunoscut și să-l întrebi: ce faci? Sunt in Anglia…Ce bine de tine! Și ai avut o invidie, mă uite și ăsta: a plecat și face și drege…

Credeți că toți conaționalii au plecat din aventură? Credeți că e ușor să traiești aproape 3-4 luni din sacoșă sau să ai incertitudinea zilei de mâine?

De lucrat, poți lucra până îți sar capacele, important e să ai număr unic CNP, să ai o adresă pe numele tău, să ai medic de familie și unde să poți să mergi dacă ai o problemă de sănatate elementară.

LEAFA SĂPTĂMÂNALĂ ESTE PRIMA ȘI CEA MAI MARE CAPCANA PENTRU persoanele care au mers la lucru în Regatul Unit. 

Punctualitatea salariului este aspectul 2 care a îmblânzit milioane de oameni pe termeni scurt, si certitudinea că dacă întâmpini greutăți pe moment, după 10-12 săptămâni faci un salt spectaculos.

Dacă îți intră oficial câteva salarii pe contul tău propriu, îți începi construcția ,,bonității tale financiare”. Banca sau angajatul băncii te invită politicos să-ți dea un overdraft fără pile sau un împrumut pentru masinuța visului tău, care nu neapărat e nouă, dar la est de Viena era un vis de cel puțin 5 ani.

Va urma

chioricazambilica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.