15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Conferința „Importanța trecutului și rolul istoriei” susținută de profesorul Dennis Deletant la Muzeul Țării Crișurilor

Eveniment cultural de excepție în Oradea: Prezentarea cărții „În căutarea României” și o discuție captivantă despre istoria României cu un istoric de renume mondial.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Universitatea din Oradea și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, anunță un eveniment de marcă în cadrul Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor: conferința „Importanța Trecutului și Rolul Istoriei.” Acest eveniment va fi susținut de nimeni altul decât prof.univ.dr. Dennis Deletant de la University College din Londra și moderat de către prof.univ.dr. Gabriel Moisa, managerul Muzeului Țării Crișurilor.

Conferința va fi precedată de lansarea cărții „În căutarea României: O aventură personală din ’65 până azi,” scrisă de Dennis Deletant și publicată la Editura Humanitas în 2023. Această carte oferă o privire captivantă în aventura personală a lui Dennis Deletant în România, începând cu anii ’60 și continuând până în prezent. Autorul împărtășește povești despre obstacolele pe care le-a întâmpinat în încercarea sa de a studia limba și istoria României în timpul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, precum și despre dosarul imens întocmit de Securitate. De asemenea, cartea dezvăluie părți necunoscute ale istoriei României și portrete ale unor personalități precum Corneliu Coposu și Mircea Răceanu.

Evenimentul va avea loc marți, 12 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, situată pe Str. Armatei Române nr.1/A din Oradea. Lansarea cărții va urma la ora 18.00.

Dennis Deletant este un istoric britanic de renume internațional, lingvist, analist politic și activist umanitar. El a avut o legătură profundă cu România, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, iar activitatea sa în studierea și promovarea istoriei României a fost recunoscută prin numeroase distincții, inclusiv titluri de Doctor Honoris Causa ale universităților românești și decorarea cu Ordinul Național „Pentru Merit.” În 2022, Dennis Deletant a primit chiar cetățenia română.

Tema conferinței, „Importanța Trecutului și Rolul Istoriei,” este de o relevanță crucială în lumea actuală, în care societățile se confruntă cu provocări și schimbări continue. Profesorul Dennis Deletant va explora modul în care înțelegerea trecutului și a lecțiilor istorice pot ghida deciziile pentru un viitor mai luminos și mai prosper.

După conferință, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, oferind participanților o oportunitate unică de a interacționa direct cu Dennis Deletant și de a discuta subiecte legate de istoria României.

Intrarea la acest eveniment cultural deosebit este liberă, însă numărul de locuri disponibile este limitat la 150. Pentru a participa, asigurați-vă că ajungeți la timp și vă bucurați de o seară captivantă dedicată istoriei și culturii românești.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?