15.8 C
New York City
duminică, mai 19, 2024

Buy now

spot_img

Verificarea pagubelor produse de furtuni în județul Bihor: Echipele autorităților se mobilizează rapid

În urma furtunii puternice din 25 iulie, care a afectat 26 de unități administrativ-teritoriale din județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea a luat măsuri imediate pentru evaluarea pagubelor și stabilirea măsurilor de intervenție. Astfel, în data de 27 iulie, prefectul a emis un ordin pentru constituirea a trei comisii de specialiști, responsabile cu constatarea și evaluarea efectelor produse de fenomenele meteorologice deosebite.

Comisiile de verificare sunt alcătuite din reprezentanți ai unor instituții importante, precum Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”, Inspectoratul de Stat în Construcții și Administrația Bazinală de Apă Crișuri. Aceste echipe de specialiști se deplasează în unitățile administrativ-teritoriale care au raportat pagube, pentru a întocmi procese verbale de constatare la fața locului. Verificările vizează atât obiectivele de infrastructură, cât și locuințele afectate de furtună.

Scopul principal al acestor comisii este de a identifica daunele cauzate și de a stabili măsurile necesare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo. Rapoartele întocmite de către comisii vor fi finalizate până la data de 2 august 2023, cu diligență și atenție la fiecare detaliu pentru a se asigura o evaluare precisă și corectă a pagubelor.

Prefectul Dumitru Țiplea a subliniat importanța acțiunilor rapide în astfel de situații de criză și a apreciat mobilizarea exemplară a tuturor instituțiilor cu atribuții în situații de urgență. Efortul coordonat al acestor instituții are ca scop restabilirea cât mai rapidă a vieții cotidiene a cetățenilor și a activităților din zonă.

În concluzie, verificarea pagubelor produse de furtunile din 25 iulie în județul Bihor este în plină desfășurare, iar autoritățile responsabile acționează cu promptitudine și dedicare pentru a aduce sprijin și normalitate în zonele afectate.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?