Mihuţa Karina de la Crişul, Campioană Naţională la K1

0
113

Sâmbătă, 25 noiembrie, Complexul Sportiv Apollo din Bucureşti a fost gazda unui eveniment remarcabil, Campionatul Naţional de Kempo K1, organizat cu măiestrie de către Federaţia Română de Kempo, avându-l în frunte pe preşedintele Amatto Zaharia. În competiţia ce a reunit 716 sportivi din 62 de cluburi din ţară, cluburile orădene Crişul, condus de directorul Pető Dalma Csilla, şi King do-Lions, sub îndrumarea preşedintelui Tulkos Romeo, au făcut senzaţie.

Mihuţa Karina, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Crişul Oradea şi antrenată de Tulkos Romeo, a strălucit în categoria de juniori feminin 16-18 ani / -65 kg. După două victorii impresionante, a ajuns în finală, unde a întâlnit-o pe Neagu Ştefania din Slobozia, campioana europeană la full-contact, submission şi knockdown din acest an. Meciul a fost extrem de dificil, dar Mihuţa a reușit să câştige, devenind astfel „campionă naţională”. Un detaliu remarcabil este că Mihuţa a concurat la categoria de greutate de -65 kg, în timp ce greutatea ei efectivă este de -60 kg.

Cei doi sportivi ai clubului King do-Lions, pregătiţi de către instructorul Magyar Zsolt, au avut o prestaţie excelentă, deși nu au reușit să se claseze în primele trei locuri. Gellért Máté (16-18 ani/-80 kg) și Barbur Dragoş (14-15 ani / -55 kg) au participat pentru prima dată la Campionatul Naţional de Kempo K1, oferind o experienţă valoroasă pentru viitor.

Pető Dalma Csilla, directorul C.S. Crişul Oradea și vicepreședinte AJ Kempo Bihor, a declarat: “Este un rezultat îmbucurător, deşi sinceră să fiu, ne aşteptam la acest rezultat, dat fiind faptul că vorbim despre Karina, o sportivă de mare valoare.”

Tulkos Romeo, antrenor și președinte AJ Kempo Bihor, a subliniat importanţa competiţiei: “A fost o competiţie foarte grea cu un nivel ridicat, ceea ce ne bucură, fiindcă aşa putem vedea nivelul la care suntem. Pentru Karina a fost foarte importantă această experienţă deoarece în curând va începe pregătirea pentru Campionatul Mondial de Kempo din 2024, unde avem ca obiectiv clasarea pe locurile I-III.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.