Palatul Versailles poate fi vizitat virtual

0
157
Palatul Versailles poate fi vizitat virtual

Începând de luni, graţie tehnologiilor platformei Google Arts & Culture, Palatul de la Versailles își deschide ușile tuturor iubitorilor de frumos care vor putea vizita, virtual, unul dintre cele mai faimoase palate din lume, încăperile acestuia, operele de artă și artefactele prețioase.

”Versailles: The Palace is Your” este o expoziție online pentru cei care nu pot vizita Parisul, sau care doresc să exploreze palatul printr-o modalitate inedită.

Proiectul include 18 tururi virtuale cu peste 340 de opere de artă, inclusiv portretele familiei regale și fotografii ale arhivei de la Versailles din secolul al XIX-lea, precum și 18 noi modele 3D de camere și obiecte iconice care nu au mai fost văzute niciodată până acum.

Vizita virtuală include o parte din Galeria Oglinzilor, care are 73 de metri, Camera Regelui şi preţiosul scrin cu bijuterii al Mariei Antoaneta. Catherine Pègard, președintele Palatului de la Versailles, a vorbit despre o „noutate” tehnologică în lumea culturii, care-i conduce pe vizitatori într-un tur al realității virtuale.

”Pentru a surprinde imaginile – a explicat aceasta – am folosit fotogrammetria, o tehnologie care se ocupă cu determinarea în timp și spațiu a obiectelor fixe, mobile sau deformabile și cu reprezentarea lor fotografică, grafică sau numerică (prin coordonate) pe bază de fotograme”.

Pe scurt, o invitație de a descoperi secretele de la Versailles prin intermediul unei adevărate imersiuni vizuale.

Sursă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.