27.8 C
Oradea
marți, septembrie 26, 2023
AcasăAvertizareIarna vine cu un virus gripal agresiv

Iarna vine cu un virus gripal agresiv

Virusul gripal din acest sezon va fi mai periculos, aşa că medicii recomandă ca vaccinarea să fie făcută cât mai din timp, înaintea de începerea epidemiei.

Alerta vine şi ca urmare a faptului că gripa a făcut deja o victimă: un copil în vârstă de patru ani din Statele Unite a fost ucis de tulpina H3N2 a virusului gripal. Medicii americani avertizează că iarna aceasta, epidemia va fi mult mai puternică, aşadar au început deja campania de vaccinare.
 
La rândul lor, autorităţile din România au anunţat că o parte dintre stocurile de vaccin sunt pregătite, iar medicii de familie îi aşteaptă pe cei cu risc ridicat de îmbolnăvire, să se vaccineze.
 
Ministrul Sănătăţii a anunţat că alte 450.000 de doze de vaccin antigripal din cele 1,5 milioane achiziţionate de Ministerul Sănătăţii vor ajunge în România începând din 10 octombrie, iar 500.000 urmează să fie distribuite în noiembrie. Sorina Pintea a mai precizat că vaccinurile cumpărate de minister sunt destinate, la fel ca şi anii trecuţi, categoriilor considerate de risc, respectiv bolnavi cronici, personal sanitar, persoane peste 65 de ani.

Se estimează că 50 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual de gripă în Uniunea Europeană, iar între 15.000-70.000 mor din cauza complicaţiilor virusului gripal.
 
Perioada optimă pentru vaccinare este începând cu luna octombrie, până la sfârşitul lui noiembrie, spun specialiştii.

Vaccinul trebuie repetat anual pentru a întări imunitatea şi a combate mutaţiile virusului, dacă este cazul.

Vaccinarea reduce riscul îmbolnăvirii cu 60%.

Anul trecut, în România s-au înregistrat aproximativ 2.300 de cazuri de gripă şi 199 de decese.

Vezi toată știrea aici:

 

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: