Universitatea din Oradea dezvăluie specializările căutate pe piața muncii

0
106

Absolvenții universității pot construi o carieră de succes în domeniile ingineriei, energetică și culturii

Conducerea Universității din Oradea atrage atenția asupra unei situații aparent contradictorii: tinerii absolvenți ezită să se pregătească în domeniile cele mai căutate pe piața muncii. Profesorii universitari subliniază importanța specializărilor din domeniul ingineriei, energetică și cultural, care oferă oportunități de angajare și o carieră de succes.

Prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, recunoaște că facultățile de inginerie nu sunt ușoare, dar afirmă că acestea sunt specializări foarte cerute pe piața muncii. Absolvenții de Energetică, Mecatronică și chiar Litere au șanse mari de a-și găsi un loc de muncă și de a construi o carieră de succes.

Energia este un domeniu vital în lumea în care trăim, iar prof. univ. dr. ing. habil. Gabriel Bendea, prorectorul Universității din Oradea și cadru didactic al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial, subliniază faptul că va exista mereu nevoie de specialiști în acest domeniu. Dezvoltarea surselor regenerabile de energie a generat o cerere crescută de ingineri energetică, în special în ceea ce privește producția și distribuția de energie. De asemenea, decana Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial, conf. univ. dr. ing. Cristina Hora, evidențiază acuta lipsă de specialiști la nivel local și regional.

Specializarea Mecatronică este una dintre cele mai căutate, iar studenții săi sunt adesea angajați încă din anul doi de către companii internaționale care produc și utilizează roboți. Conf. univ. dr. ing. Sorin Pater, directorul Departamentului de Mecatronică și Robotică, subliniază cererea tot mai mare de pe piața muncii pentru absolvenții din acest domeniu.

În ceea ce privește domeniul cultural, absolvenții de Litere, în special cei cu cunoștințe avansate de limbi străine, sunt căutați de companii din diverse sectoare industriale și de servicii. Conf. univ. dr. Veronica Buciuman, decana Facultății de Litere, afirmă că există o cerere pentru tineri cu abilități de comunicare și discipline de muncă bune. Domeniile culturale, cum ar fi organizarea de evenimente, festivaluri, promovarea artiștilor, traduceri și munca în edituri, sunt în plină dezvoltare.

Universitatea din Oradea încurajează tinerii să aleagă specializările căutate pe piața muncii, oferind oportunități de angajare și dezvoltare profesională. Într-o piață a muncii în continuă schimbare, curajul și cunoștințele dobândite în anii de facultate pot deschide porțile unei cariere de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.