15.5 C
New York City
luni, aprilie 22, 2024

Buy now

spot_img

Premieră medicală: operație chirurgicală robotică în Spitalul Pelican din Oradea pentru un copil cu nefroblastom bilateral

O echipă de experți a efectuat cu succes o intervenție complexă, fără costuri pentru familia copilului

Într-o premieră medicală de excepție, Spitalul Pelican din Oradea a efectuat cu succes prima intervenție chirurgicală robotică în cazul unei fetițe în vârstă de patru ani, diagnosticată cu nefroblastom bilateral. Acest eveniment remarcabil marchează un pas important în domeniul chirurgiei pediatrice, iar Spitalul Pelican demonstrează încă o dată angajamentul său în ceea ce privește responsabilitatea socială și îngrijirea excelentă a pacienților.

Misiunea Spitalului Pelican, sprijinită de partenerii săi dedicați, este să ofere acces la cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă în cazul copiilor cu afecțiuni care necesită intervenții chirurgicale robotice. Fiecare copil merită șansa la o viață sănătoasă, indiferent de resursele financiare ale familiei sale.

Echipa multidisciplinară de medici care a realizat această intervenție complexă a fost condusă de conf. univ. dr. Petruț Bogdan, medic primar în urologie, alături de prof. univ. dr. Teodor Maghiar, medic primar în urologie, dr. Surd Adrian, medic primar în chirurgie pediatrică și dr. Crăciun Adrian, medic primar pediatru și medic specialist ATI-Pediatrie. Eforturile lor au dus la succesul operației, oferind copilului șansa unei recuperări rapide și a unei vieți normale.

Un aspect remarcabil al acestei intervenții este că costurile au fost în întregime suportate de către Spitalul Pelican și de către partenerii care susțin acest proiect deosebit. Spitalul Pelican va continua să ofere sprijin financiar pentru efectuarea operațiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii, asigurând astfel că cât mai mulți copii din România vor beneficia de tehnologia avansată și de îngrijirea medicală de înaltă calitate.

Secția de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Pelican este recunoscută pentru excelența sa în intervențiile chirurgicale. Aici se efectuează frecvent operații pentru o varietate de afecțiuni genitourinare, gastrointestinale, patologii ale peretelui abdominal, afecțiuni ale pielii și ale țesuturilor moi. Cu ajutorul chirurgiei robotice, durata spitalizării este redusă semnificativ, disconfortul postoperator este minimizat, iar pierderea de sânge este minimă.

Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, managerul Spitalului Clinic Pelican, invită pe toți cei care doresc și au posibilitatea financiară să se alăture acestui proiect vital, care oferă speranță și oportunitate pentru copiii din România care au nevoie de intervenții chirurgicale complexe pentru a-și recăpăta sănătatea.

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?