23.8 C
New York City
joi, iunie 13, 2024

Buy now

spot_img

Crucea lui Adenauer

          Adenauer cancelarul Germaniei Federale dupa 1949 poate cea mai grea perioada din istoria germanilor dintotdeauna .Este persoana in care a reusit sa carmuiasca un popor invins,infometat o tara aproape pusa la pamant.Nu dezbatem  persoana lui Adenauer sau Germania Federala chiar daca soarele pentru noi rasare la Grosswerdein.

          Konrad Adenauer totdeauna cand avea o problema foarte delicata si decizia lui cantarea in destinele tarii si nu era convins ca va lua o decizie benefica lua o coala de hartie desena o cruce pe coala de celuloza unde in partea superioara punea un plus si un minus si decizia era in functie de unde erau mai multe argumente la plus sau la minus. Daca erau mai multe obiectii la plus atunci se decidea in favoarea iar daca minusul continea mai multe subpuncte atunci se respingea ideea propusa .

        Avand in vedere doar acest auxiliar poti sa decizi daca vrei sau nu sa-ti schimbi locul de munca ,sa iei o decizie importanta in viata sau chiar sa-ti continui viata alaturi de partenera sau partenerul actual sa ramai ori sa intorci spatele orasului Oradea .Tot ce v-am enumerat pot fi repere foarte importante in viata oricarei persoane indiferent de nationalitate,sex si religie ,pot sa-ti schimbe viata radical.Un singur aspect e cert ca pentru succesele si insuccesele tale,, acea persoana poate fi trasa la raspundere care se uita la tine in fiecare dimineata din oglinda in timp ce te speli pe fata ” David E. Lynch.

       Am fost indrumat in ultima vreme sa-mi spun parerea numai in contextul in care platesc taxe acasa la Oradea ,sa-mi dau cu parerea nu ca flotant in oras si de fapt eu si cei 5 milioane de conationali care inghit painea pribegiei nu au nici un drept sa-si spuna oful cu privire la ce se intampla in Romania.Am ascultat si am inghitit in sec hmm trebuie sa-mi cer scuze ca nu am acceptat sa fiu sau sa nu fiu asistat social ca in fiecare an am cheltuit cel putin 2mii de euro in Romania si daca chiar nu platesc taxe TVA-ul la 2000 de euro tot reprezinta o taxa catre stat.Multi altii care si-au construit sau au cumparat un imobil in tara,,noastra” nu au facut nimic?Miliardele pe care acest norod la trimis in tara an de an nu a insemnat nimic?Cu siguranta nu daca exista lider de partid care a cantat cu manelisti ca face ceva pe oropsiti…..https://www.youtube.com/watch?v=TBmuDJLFcXk …nu ma simt jignit ,,MA SIMT INJOSIT” e un bullying fata de un cetatean al Romaniei..

       Nu sunt soarele natiunii,nu sunt ,,chimborazoul” intelectualitatii romanesti dar Tu politicianule nu poti sa-ti prejudici dreptul de a ma segrega pe motiv ca nu am acceptat sa fiu sclavul tau social pentru un litru de oloi si o galeata de plastic rosu pe care nu a mai produs-o ,,Viitorul” pentru ca ai inchis-o ci de careva sucursala din Hebei.

      Dupa 3 decenii de peregrinari asemeni lui Liliput in tara Gulliverilor ma tot bate gandul sa ma las la vatra si ca sa fac ceva sa am activitate m-am gandit sa -mi refac actele expirate in 94-95 chiar daca numai am adresa ,intru la Evidenta Populatiei pe data de 3 iunie 2019 unde sunt informat ca nu mi se va emite buletin nou si pasaport pentru ca nu mai am ,,cetatenie”….A CAZUT CERUL PESTE MINE…Am crezut ca e o gluma proasta dar aceasta certitudine a fost repetata inca o data cu sugestia ca pot sa-mi redobandesc cetatenia.

     As dori sa evidentiez ca sunt nascut in Romania din parinti nascuti in Romania ,niciodata nu am renuntat la cetatenia romana si nici nu am tradat tara ca sa mi se retraga cetatenia

    Atata timp am fost jos ca nu pot crede ca voi ajunge sus altii ar intoarce spatele fata de aceasta atitudine si fara sa mai utilizez crucea lui Adenauer si fara raspunsul ANC ….vreau sa ma intorc acasa!!

 

 P.S. Stimate cititor nu omite sa ne spui parerea chiar lasa-mi un mesaj si o sa incerc sa ma conformez noii ordini politice ceea ce ma lasa rece dar cerintelor oradene cu certitudine ma obliga la raspuns.

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Optimized by Optimole
× Ai vreo întrebare?