27.2 C
Oradea
joi, septembrie 28, 2023
AcasăMăgărușul colericIstoria se repetă: Boston Brexit

Istoria se repetă: Boston Brexit

Boston, o metropolă americană care a schimbat istoria Statelor Unite în 1773 prin opoziția coloniștilor americani față de Londra.

Regatul dorea mai multe taxe și impozite în Boston pe ceaiul prelucrat de americani. Acea dată e considerată ca fiind actul de inițiere a independenței.

Există un alt Boston, care are cel puțin 2 elemente în comun cu primul: poartă același nume și are o istorie asemănătoare în ceea ce privește banii Regatului.

Așadar, Boston un orășel în Regatul britanic, în regiunea Lincolnshire la vreo 166km de nordul Londrei. Un fel de Salonta sau Aleșd în perioada de glorie antedecembristă. În zilele noastre populația care lipsește din Salonta și Alesd s-a mutat în Boston, numeric dar în realitate vorbim de migrație de populație.

În 2001 are o populație de 35126 de cetățeni, în 2015 de 66900 de persoane. Este localitatea relevantă care a fost dată exemplu pentru populație în campania de Brexit. De ce? Vorbim de 3 aspecte importante:

a) regiune preponderent agricolă cu producție de varză si brussels, dar aproape în toată regiunea, și creștere de porci în regim eco. De la varză și porc până la Brexit e cale lungă doar de 14 ani.

b) Populația s-a dublat, mulți est-europeni în agricultură, producții duble, bani mai mulți, trai mai bun nevoie de mai multe servicii: catering, fast food… indieni, pakistanezi, chinezi iar restul mecanică, construcții, reparații, est europeni cu precădere români și bulgari. Aceste doua categorii acoperă surplusul de populație, adică 30400 de persoane cu venituri constante și dezvoltare. Populația britanică rămâne pe dinafară și devine nemulțumită.

c) la referendumul din 2016 pentru Brexit 89,6% din Lincolnshire votează Pro Brexit și astfel Boston după 1773 schimbă încă o dată istoria, nu numai pe plan local ci și mondial.

Va urma

Liked it? Take a second to support chioricazambilica on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: