Supuneti gandirea…la cenzura

0
186

Pierdere

Dupa 48 de zile de trandaveala intensa in care am realizat un recensamant al anilor pierduti degeaba, mai ales al acelor ani in care voia mea nu a contat sau am fost impins de imprejurari, m-am indepartat de tot ceea ce ma defineste. M-am distantat de oamenii care au aceeasi socializare, obiceiuri, gandire, avem cunostiinte comune, cunostiintele ne-au fost colegi de clasa sau persoanele cu care  am tabacit bancile aceleasi institutii de invatamant. Ani la rand am pasuit din motive asemanatoare sa-i caut ,sa-i imbratisez,sa-i intreb de sanatate pe aceia cu care am copilarit, am fost adolescenti ,,rebeli”in vremea noastra sau cu cei cu maturandumul din gulerul vestonului,,sacoul vestimentatiei obligatorie la liceu”

Inventar

Intr-o perioada zbuciumata fiecare din noi si-a fabricat un rost mai mult sau mai putin eficient dar cu prisosinta si-a adus aportul fiecare din noi la ceea ce reprezinta astazi in familia lui, in anturajul activitatii pe care-l presteaza, in pozitia pe care o ocupa in societate indiferent ca vorbim de o entitate mai mica sau de o regiune aglomerata. Intrebarea primordiala dupa acest inventar este elocventa

Am vrut sa corespund prezentului ori eu sunt o tranzitie din trecut catre viitor

In aceste 48 de zile de,,lockdown” de mai multe ori am fost prescolar, adolescent, major,parinte, si chiar detinut decat anterior in toata viata cu toate intalnirile si cu toate amintirile scrise si nescrise. Oare care e explicatia adevarata? E paralela unei casnicii ratate dupa 20 de ani si ratarea mentinerii statutului de bine al sufletului meu prin alimentarea sufletelor pozitive din jurul tau.

E foarte bine sa ai idei independente daca acestea sunt benefice tuturor e si mai bine iar daca aceasta idee buna e benefica pentru o natiune e cel mai bine. Aceasta perioada de restrictie m-a intors pe retelele de socializare dupa o absenta de 5 ani pentru a nu ma izola complet de impulsurile pozitive care mi-au dat un imbold pozitiv in start-upul vietii. Urmarile din primele zile sunt asemeni detinutului care scapa dintr-o detentie grea si orice i se intampla e catadicsit drept pozitiv.

Metamorfoza

Libertatea ta intelectuala este ingradita de cenzori si esti indrumat in sens unic spre supunere

Facand abstractie de stiri si tinand cont numai de cele intamplate cu certitudine in aria cea mai restransa de provenienta si de dezvoltare proprie am constatat: fiecare grup isi incalca regulamentul de baza al infiintatorilor prin cenzori( PENTRU NOTORIETATE) care la randul lor au cenzori, acesti cenzori stimabili fara sa te cunoasca numai in baza activitatii pe care o ai pe o perioada foarte scurta ,,te categorizeaza” chiar daca ei nu au cunostiinte minime de psihologie ori sociologie, acesti cenzori sunt un fel de militie locala care fara sa fie indreptatiti ei te amendeaza si iti impun comportament care li s-a impus si lor deasemenea, deci la nivel de oras Oradea avem 7 entitati diferite care pretind ca se ocupa numai de Oradea cu oradeni pentru oradeni ,,aceeasi comunitate” dar care sunt controlate prin cenzori, persoane care nu au nimic cu orasul iar pe treapta a doua sunt acei respectabili sau detestabili conationali care in numele controlului iti aplica o interdictie zicand ca ei sunt fondatori,cenzori pentru ca iti spui parerea despre ceva din ce ai facut parte , esti component si in prezent ori doresti sa fi constructiv pozitiv pe viitor in speranta intoarcerii in cel mai scurt timp.

 

militianul grupului

 

 

 

Concluzia; orice activitate ai avea in momentul in care devii un element al unui grup pe o retea de socializare ,,esti supus”unui tratament de imblanzire a cugetului si de intrare in randul patrupedelor carora li se aprinde becul cand primesc mancare iar tie DE APORTARE in orice situatie fata de cenzorul instaurat sa-ti croiasca drumul ideilor unilaterale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.