Stai acasă luni dacă a câștigat Duminica

0
147

Practicând un sport de echipă, copilul tău îți va aduce entuziasm și bunăstare în duminici. Asta dacă va câștiga. Corect ? Dacă ai răspuns da, continuă să citești. Dacă ai răspuns nu, continuă să citești și explică-le și în cuvintele tale celora care au răspuns da.

Argumente

A câștigat duminica deci poți merge luni la muncă liniștit (voi vorbi către tine ca părinte, deci la masculin) și poți să pornești o conversație minunată cu colegii despre mândria pe care o ai asupra copilului tău. A câștigat și ce ?! Tu oricum probabil în timp ce el va fi la liceu și înainte de a fi la facultate îi vei propune sau mai rău, impune vreo 3-4 domenii cu 3-4 meserii diferite.

Deci dacă nu îl vrei sportiv de performanță de ce îl chinui ? Spun îl chinui pentru că îi vei da speranțe false pe care el le va simți la un moment dat și se va simți desconsiderat de tine ori. Iar dacă îl vrei sportiv de performanță… regret să te anunț : NU CONTEAZĂ DACĂ A CÂȘTIGAT DUMINICĂ !

 

Explicații

În primul rând degeaba a câștigat echipa lui dacă el nu a jucat sau a jucat foarte puțin. Degeaba a câștigat dacă el nu se simte bine social și mental. Degeaba a câștigat dacă nu merge la antrenamente. Degeaba a câștigat dacă merge la antrenamente dar nu muncește și nu ascultă. Și poate cel mai important, degeaba a câștigat dacă ajunge acasă și în loc să își vadă câinele, bunica, desenele, Instagram-ul sau PS5-ul te aude pe tine cum îi explici ce a făcut bine și ce nu.

Apropo, mai bine să își vadă câinele și bunica decât Instagram-ul, că poate peste 10 ani pleacă din țară pentru că nu se simte susținut îndeajuns, are o încredere oarbă în el simte că vrea și poate mai mult și știe că regretul stagnării și mediocrității e mai dureros decât orice. Iar oportunitățile pe care le caută nu se găsesc în țară. De la caz la caz, desigur.

În al doilea rând, dacă a jucat și joacă duminică de duminică și o face foarte bine câștigând detașat cum crezi că va progresa ? Un portar de fotbal de 14 ani care a pierdut 12 meciuri consecutive cu 4 goluri primite va fi mai bun decât cel care a câștigat 15 meciuri consecutive cu 2 goluri primite. Nu intru în detalii tehnice momentan dar reziliența la portari e crucială !

Dacă a câștigat duminică și te simți bine, poate te-am ajutat să îți pui niște întrebări înainte de a pleca la serviciu luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.