23.9 C
Oradea
luni, septembrie 25, 2023
AcasăFotbalCopilul tău nu e un produs

Copilul tău nu e un produs

Dacă te aștepți ca ceea ce scriu să fie plăcut de citit și să te facă să te simți bine, caută în altă parte. Eu sunt antrenor de fotbal.

Dacă ai unul sau mai mulți copii și o conștiință decentă îi vei încuraja să facă sport. Pentru început individual, apoi de echipă. Cel puțin așa aș recomanda eu. Nu, nu am copii și da, pot să fac recomandări cu privire la copilul tău. La fel cum și tu poate faci recomandări sociale deși ai o inteligență emoțională dezvoltată doar în școală. Ceea ce e rău, că în școală nu o prea dezvolți.

Întrebări evidente și necesare

La ce echipă ? La ce antrenor ? Ce zile și ore implică ? Cât mă costă ? Întrebări evidente și necesare când vrei să îți dai produsul, pardon, copilul la sport. Atenție mare la ultima întrebare. Poate îl dai la un club cu resurse limitate dar intenții bune, poate îl dai la un club foarte mare unde sunt multe resurse, poate îl dai la un club mediocru unde au resurse cât să supraviețuiască. Spuneam atenție la ultima întrebare pentru că vei avea tendința de a cere explicații și poate chiar bilanțul financiar anual ca să vezi cum s-a cheltuit pentru copilul tău. Dacă nu o faci (în România cel puțin) ar trebui să începi să o faci și să încurajezi și pe alții să o facă.

 

Tot ce se întâmplă e pe termen lung

Copilul tău nu e un produs, e un om în devenire. ÎN DEVENIRE ! Tot ce se întâmplă e pe termen lung. Clișeu sau nu, ce trebuie să știi e că o haină de firmă în plus la un club ce îi oferă 2 antrenamente nu e mai bine decât un club ce nu îi oferă o haină de firmă dar îi oferă 3 antrenamente. El nu trebuie să meargă prin oraș cu hainele de firmă de la club pentru a se lăuda cu apartenența la club și pentru a te ajuta și pe tine să te lauzi cu apartenența lui la un club. Vrei laude pentru că e satisfăcută o nevoie de bază ? Dacă faci asta îl vei considera un produs, pe care îl duci la niște ”profesioniști” – hahaha (altă dată vorbim și despre ei) care îl fac să arate frumos ! Și atât ! Îl duci la un club care câștigă Duminica și el nu joacă aproape deloc ? Felicitări, e un produs ! Dar nu contează, mâine se poate lăuda la școală că a câștigat iar tu la servici că ai un copil care câștigă ! Să vezi apoi presiune pe el când va trebui să confirme mai târziu și nu știe cum. Și da, tu ești responsabil. #ghinion !

Și de nicăieri, peste ani, va apărea un altul care poate e cunoscut de tine și copilul tău și te vei întreba cum și unde ? Ia vezi, la ce club a fost când era mic ?

 

Liked it? Take a second to support dragos on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: