12 C
Oradea
marți, octombrie 3, 2023
AcasăGaudeamusUniversitatea din Oradea, prezentă la Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Universitatea din Oradea, prezentă la Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Președintele USO va reprezenta Universitatea din Oradea la evenimentul studențesc

Universitatea din Oradea va fi reprezentată la cea de-a treia ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni (FSRP) de către Tudor Bungău, președintele Uniunii Studenților din Oradea (USO). Evenimentul va avea loc în București, între 16 și 21 august 2023. Participarea la acest forum oferă oportunitatea studenților români din țară și din străinătate de a dezbate subiecte relevante pentru societatea românească și de a contribui la dezvoltarea învățământului superior.

FSRP – Inițiativă pentru dezvoltarea României

Forumul Studenților Români de Pretutindeni este o inițiativă creată de Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth), Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Uniunea Studenților din România (USR). Scopul principal al forumului este transformarea ideilor și idealurilor studenților în soluții concrete pentru dezvoltarea României, având la bază Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Dezbateri pe teme de interes național și internațional

Forumul va funcționa în șapte comitete de lucru, axate pe teme esențiale pentru societatea românească, precum afaceri europene, educație și tineret, energie și mediu, justiție și drepturile omului, muncă și economie, sănătate, cultură și turism. Participanții, peste 150 de studenți din România și străinătate, vor avea oportunitatea de a dezbate subiecte precum combaterea violenței de gen, dezvoltarea educațională, energie durabilă, protecția minorităților etnice, influența digitalizării și a inteligenței artificiale în economie, sănătatea mintală, și promovarea culturii și turismului românesc.

Participare și implicare

Orice student român interesat poate să participe la lucrările Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Forumul oferă oportunitatea tinerilor studioși să-și facă auzită vocea și să contribuie la dezvoltarea țării. Inscripția pentru participare se poate face până la data de 6 august 2023, ora 23:59, pe site-ul fsrp.ro, însă există un proces de selecție a participanților.

Concluzie:

Universitatea din Oradea va fi prezentă la Forumul Studenților Români de Pretutindeni prin reprezentantul Tudor Bungău, președintele USO. Participarea la acest eveniment oferă studenților posibilitatea de a aduce idei și soluții pentru dezvoltarea României și pentru îmbunătățirea învățământului superior. Forumul, organizat de asociații studențești importante, aduce împreună tineri din diverse medii și cu experiențe variate, pentru a discuta subiecte de interes național și internațional.

Alte informații:

Facebook: Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Instagram: @fsrp.romania 

LinkedIn: Forumul Studenților Români de Pretutindeni 

Website: fsrp.ro

Liked it? Take a second to support Florin Silviu Sabău on Patreon!
Become a patron at Patreon!
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

× Ai vreo întrebare?
%d blogeri au apreciat: