Despre ”învinși” și învingători

0
115

Eu: Victimă a propriei atitudini, într-o lume decisă de mine


Ajuns intr-o situatie fara precedent, adica incapacitate de munca de cel putin 50%, cu o afacere esuata si cu o gaura financiara generoasa, ma trezesc delasator, fara proiecte, cu un gust amar, fara nici o viziune.

Rontaiam in jur de un kg de seminte de floarea soarelui fara motiv si bagam vreo 4mii de calorii, ca sa seaman cu o papusa Michelin -din aia creata din rondele de cauciucuri. Era inceputul lui 2020, intr-o zi de februarie cu multa ceata si umiditate datatoare de reumatism.

Ca o persoana dependenta de social media, indeosebi vloguri si muzica, cu un autoplay pe cele mai vizualizate filmulete, ma trezesc cu ceva iubitori de cai care iti inspira optimism, simplitate cu multa empatie.

Ma uit cap coada – imi place canalul, imi ofera si altceva, ma uit si mai intens. In lenea instaurata de anxietate si depresie imi gasesc acest punct de sprijin. Oare cat o sa dureze, oare de ce ma intereseaza atat de mult? Oricum am acces la altceva decat trendul obisnuit, care se termina in sens unic , adica plictiseala.

Incepe sa ma intereseze tot mai mult persoana din spatele camerei – un barbat agreat de toata lumea romaneasca, indiferent de nationalitate, sex si religie. Ce inseana asta? Daca faci retrospectiva a vlogurilor dintr-o luna vei vedea cel putin o insumare de 14-16 mii de kilometri pe ploaie si vant pe omat si furtuna!

Posteaza in fiecare zi chiar daca are acesti kilometri cu cadre speciale din varf de munte, unde si acvila isi duce 2 paini sa nu moara de foame! Omul e tenace, pragmatic si nu zice nu provocarilor de ordin social….

M-a socat cand l-am vazut implicandu-se in adunare de fonduri pentru intrajutorarea batranilor sarmani de la munte. Ce il determina pe acest om sa faca nebunia asta, fara sponsor oficial, fara o sustinere financiara din partea oricui?

Intrebari fara numar dar cu raspunsuri numerotate.

1jagdterrier este institutia unica ,,non-profit”, formata dintr-o persoana care nu cunoaste imposibilul indiferent de zona geografica sau de conditiile meteo. Pana nu il vezi, ti-l inchipui ca pe un falnic si puternic gorun de langa Tebea, poate plopul fara sot care se identifica cu mostenirea gandirii taranului roman si nu numai.

Cea mai tare lovitura de imagine a fost faptul ca am realizat ca omul din spatele camerei este o persoana cu dizabilitate! In acel moment mi-am dat seama ca orice as zice in viitor este doar o smiorcaiala fata de el…

Fara staff, fara asistenti acest OM se deplaseaza in orice colt de tara si Europa pentru a-ti transmite linistea omului de rand sau iti reflecta viata comunitatii rromilor din tara, dar nu a dat inapoi nici cand jurul lui nu se vorbea limba romana!

Este de invidiat erosul fata oameni, fata de patrupede si nu in ultima instanta din nimicul si neputiinta lui sa aprinda becul in varf de munte unde nu a ajuns firul electric, sau sa dea bucurie unor copii orfani de mama, crezand intr-o lume mai buna, intr-o tara romaneasca mai unita, mai patriota, fara mascarici politici si fara atentii infiripate in neatentie.


Sa ne traiesti Cristinel -1jagdterrier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.