Vizita reprezentantului Indoneziei la Universitatea din Oradea marchează o nouă etapă în cooperarea academică internațională

0
79

Universitatea din Oradea și Ambasada Indoneziei își propun consolidarea parteneriatelor academice prin schimburi de studenți și cadre didactice

Într-un demers menit să intensifice legăturile academice dintre România și Indonezia, doamna Vidya Pertiwi, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Indoneziei la București, a efectuat o vizită oficială la Universitatea din Oradea. Gazdă pentru acest eveniment de importanță, rectorul universității, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, și-a exprimat dorința de a consolida cooperarea în domeniul educației și cercetării între cele două țări.

Universitatea din Oradea a făcut un pas hotărât în direcția internaționalizării relațiilor academice, subliniind valorile digitalizării, internaționalizării și sustenabilității. În contextul acestei viziuni, instituția academică a dezvoltat parteneriate cu patru universități din Indonezia, iar un profesor indonezian a fost recent în vizită la Oradea în cadrul programului Erasmus.

Rectorul Constantin Bungău a subliniat importanța colaborării universitare și a extinderii relațiilor academice cu alte universități din Indonezia. Vizita doamnei Vidya Pertiwi a avut scopul de a încuraja schimburile de cunoștințe și experiență între cadrele didactice și studenții celor două țări, stimulând astfel învățarea interculturală și dezvoltarea personală.

La întâlnirea oficială, doamna Vidya Pertiwi s-a arătat încântată de prezența conaționalilor săi la Universitatea din Oradea și a apreciat eforturile depuse pentru a apropia popoarele României și Indoneziei prin intermediul educației. Ambasada Indoneziei la București susține activitatea academică și oferă generoase burse studenților străini, încurajând astfel descoperirea artei și culturii indoneziene în Orientul Îndepărtat.

În cadrul vizitei, doamna Vidya Pertiwi a vizitat și Biblioteca Universității din Oradea, semnând în Cartea de Onoare a instituției ca un gest de apreciere și recunoaștere a colaborării în domeniul educației și culturii.

Cu o istorie bogată în acorduri de parteneriat și schimburi academice, Universitatea din Oradea continuă să se implice activ în crearea unor punți solide între națiuni și să deschidă noi orizonturi pentru tinerii studenți în căutarea unei educații internaționale de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.